Ook Zeeland verruimt regeling asbestdaken en zonnepanelen

AMSTERDAM – Ook de provincie Zeeland heeft de regeling voor boeren verruimd om met subsidie asbestdaken te vervangen met zonnepanelen.

Zonnepanelen op asbestdaken van boerenDit maakte de provincie maandag bekend.

Vanaf 1 juli kunnen niet alleen agrariërs, maar ook voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van voormalig agrarische bouwblokken gebruik maken van de regeling.

Verder wordt in Zeeland ook het maximale subsidiebedrag verhoogd van 7.500 euro naar 15.000 euro. Per vierkante meter aan vervangen asbestdak is de subsidie verhoogd van 3 euro naar 4,50 euro.

Minimale vermogen

Het minimale vermogen van een zonnepanelensysteem is verlaagd naar 5 kilowatt en het minimum oppervlakte hoeft nog maar 250 vierkante meter te zijn.

Zeeland volgt hiermee een reeks eerdere provincies waar de voorwaarden voor de regeling zijn verruimd.

In april bleek uit cijfers van staatssecretaris Wilma Mansveld dat boeren nog niet warm liepen om van de subsidie gebruik te maken. De regeling werd medio 2013 in de meeste provincie geopend en het doel was om per jaar 4 miljoen vierkante meter aan asbestdaken te vervangen.

Er bleek in totaal nog maar 430.000 vierkante meter aan asbestdak vervangen te zijn met zonnepanelen. Als de aanvragen die in de procedure zaten werden mee geteld kwam dit aantal op 1 miljoen vierkante meter.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!