Overijsselse platteland staat niet te wachten op zonneparken

AMSTERDAM – Dorpen rond Deventer staan niet te wachten op een plan van de gemeente om velden vol zonnepanelen te bouwen. Lokale belangenverenigingen roepen inwoners op bezwaar te maken.

Een zonnepark in NederlandDe vertegenwoordigers van de dorpbewoners benadrukken dat er nog genoeg plek is om zonnepanelen op daken te installeren, zo schrijft regiodagblad De Stentor.

Woordvoerders vinden het plan voorbarig. Alleen al op de boerderijen in de omgeving van Deventer zou nog 3 hectare aan ruimte beschikbaar zijn om zonnepanelen op te leggen. Ook industriegebouwen hebben nog veel daken over met ruimte voor zonnepanelen.

Eerst op alle daken zonnepanelen 

Ook LTO Salland, de lokale vertegenwoordiging voor de landbouw, is het niet eens met het plan. De brancheorganisatie zegt niet tegen zonne-energie te zijn, maar ziet liever eerst op alle daken zonnepanelen liggen.

Eerder verklaarde milieuorganisatie Natuur & Milieu ook al tegen de plannen te zijn. Een voorlichtster verklaarde te vrezen dat er natuurgrond gebruikt zou worden voor zonnepanelen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

 

 

5 gedachten over “Overijsselse platteland staat niet te wachten op zonneparken

  • 18 oktober 2018 om 00:34
    Permalink

    L`ERBOLARIO 蕾莉歐 【天然臉部保養產品 】苦艾淨化保濕潔膚油 Absinth Body Cleansing Oil的商品介紹 L`ERBOLARIO 蕾莉歐,天然臉部保養產品 ,苦艾淨化保濕潔膚油 Absinth Body Cleansing Oil

  • 24 november 2018 om 00:58
    Permalink

    Affable Liverpool boss Klopp bolstered his man-of-the-people reputation on Sunday morning just hours after seeing his side beaten by Real Madrid in the Champions League final in Kiev. ‘Real Madrid had all the f****** luck’ – Jurgen Klopp joins upbeat Liverpool supporters in song just hours after defeat in Champions League final

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!