PEC Zwolle wil 2.000 zonnepanelen op voetbalstadion

AMSTERDAM – PEC Zwolle wil het stadion verduurzamen en als onderdeel daarvan moeten er 2.000 zonnepanelen geplaatst worden.

Voetbalstadion Pec Zwolle
©: Wikipedia Commons/Leofvisser

Dit meldt de Zwolse profclub, actief in de Eredivisie.

De club heeft een heel plan opgezet om ook samen met de omgeving duurzamer om te gaan.

Als onderdeel van de verduurzaming worden onder andere alle lichten vervangen met led-verlichting.

“Als je duurzaam wilt zijn, zoals PEC Zwolle, dan moet je er ook zelf mee aan de slag. Dus we zijn druk doende om alle verlichting in het stadion – op de stadionmasten na – van led-verlichting te voorzien”, aldus Arjan Jansen, maatschappelijk directeur bij de club.

Energie-neutraal stadion

“Tezamen met de circa 2.000 zonnepanelen die we op het stadion willen plaatsen, worden we steeds duurzamer en komen we steeds dichter bij een energie-neutraal stadion.” PEC werkt samen met de lokale coöperatie Blauwvinger Energie.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Als de panelen op het dak komen, wordt de club waarschijnlijk de vierde profclub in Nederland met zonnepanelen op het dak. Eerder hebben al de Euroborg van FC Groningen en de Arena van Ajax zonnepanelen op het dak geplaatst.

Tegenover de Groene Courant verklaarde een woordvoerder van ADO Den Haag onlangs dat voor het einde van het jaar ook op het Kyocera Stadion in Den Haag zonnepanelen moeten liggen

Zonnepanelen op voetbalstadions: de 3 grootste installaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!