Personeel Solland Solar wacht op salaris

AMSTERDAM – Het personeel van zonnepanelenfabriek Solland Solar in het Limburgse Heerlen wacht op salaris. Na aandringen werd het loon van april uitbetaald, maar er is nog geen vakantiegeld overgemaakt.

Dit schrijft 1Limburg. Er werken 60 mensen bij de fabriek.

Uitzicht op meer geld is er ook niet. De fabriek ligt al 3 weken stil om onduidelijke redenen. Gevreesd wordt voor een faillissement.

Solland Solar kent een geschiedenis van faillissementen. In 2012 werd het concern overgenomen door het Italiaanse Pufin Power Group, nadat het eerder door energieconcern Delta en het eigen management niet was gelukt om het bedrijf winstgevend te runnen.

Vorig jaar leek het nog goed te gaan bij Solland. De productiecapaciteit werd uitgebreid van 100 megawatt naar 150 megawatt. Massimo Pugliese, topman bij Pufin, verklaarde toen dat er meer vraag naar Europese zonnepanelen was door de handelsrestricties op goedkope Chinese zonnepanelen.

“Ik concludeer dat mijn gok heeft afbetaald.”, aldus Pugliese toen. “Onze ‘Made in Europe’ zonneproducten worden beloond tegenover de oneerlijke concurrentie van Chinese producten dankzij het langverwachte antidumpingbeleid van de Europese Unie.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!