Plannen voor 600 zonnepanelen op Twentse vuilstort

AMSTERDAM – Lokale particulieren hebben plannen om op een vuilstort bij het Twentse Ootmarsum 600 zonnepanelen te plaatsen.

zonnepanelen in een zonnepark
©: Oregon Department of Transportation

Om te profiteren van een korting op de energiebelasting wordt een coöperatie opgericht, zo meldt de Tubantia.

De initiatiefnemers willen gebruikmaken van de zogeheten postcoderoosregeling. Hierbij kunnen particulieren profiteren van een korting op de energiebelasting als ze zich verenigen in een coöperatie en als de leden in de aangrenzende postcodes van het project zelf wonen.

Bij Ootmarsum wordt de Energie Coöperatie Duurzaam Dinkelland opgericht. De plannen zijn om omwonenden de zonnepanelen in setjes van 4 te verkopen. Er wordt vooral verwacht dat bewoners investeren vanuit een ideëel motief. Financieel zal het enkele tientjes per jaar schelen.

Problemen

Doordat de panelen op een vuilstort worden geplaatst moeten er nog enkele problemen worden overwonnen. Zo moet er een houtopslag gekapt worden en moet er een speciale installatie voor de zonnepanelen worden gebouwd omdat niet in de vuilstort mag worden geboord.

Als er meer belangstelling is voor zonnepanelen dan ruimte op de vuilstort zijn er al enkele gebouwen beschikbaar om panelen op te leggen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!