Politie Breda waarschuwt voor zonnepanelendieven

UTRECHT – Afgelopen week zijn bij 2 woningen in Rijsbergen en Zundert in totaal 66 zonnepanelen gestolen. De politie waarschuwt voor omwonenden voor de “brutale vorm van diefstal”.

Waarschijnlijk gaat het in beide gevallen om dezelfde dieven. De werkwijze was hetzelfde. Zo schakelde de dieven in beide gevallen de omliggende straatverlichting uit.

In de nacht van zondag op maandag werden vanaf een woning aan de Hzeldonksestraat in Rijsbergen 30 zonnepanelen gestolen. In de nacht van woensdag op donderdag verdwenen er 36 zonnepanelen van een woning aan de Bredaseweg in Zundert.

Antidiefstal schroeven

De politie vermoedt dat de daders met een vrachtwagen zijn gekomen. Waarschijnlijk hadden ze ook kennis van elektrotechniek.

“We zijn dringend op zoek naar getuigen die iets van deze unieke diefstallen gezien hebben”, aldus de politie. “Mogelijk hebben mensen bij hun woning camera’s hangen die ook opnames maken van de openbare weg die naar deze woningen toeloopt.”

Verder wil de politie zonnepanelenbezitters waarschuwen. “Probeer uw terrein of woning zo goed mogelijk te beveiligen. De panelen zitten geschroefd maar de schroeven zijn misschien(voor een deel) te vervangen door antidiefstal schroeven. Een bewegingsalarm kan ook helpen en goede verlichting die niet makkelijk onklaar te maken is.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!