Prijzen Chinese zonnepanelen stijgen

AMSTERDAM – De prijzen van Chinese zonnepanelen zijn voor het eerst sinds januari 2009 aan het stijgen. In maart is de gemiddelde Chinese zonnepanelen 4 procent duurder geworden in de Europese Unie.

Een fabriek die zonnecellen en zonnepanelen maakt in ChinaDit blijkt uit de prijsindex van marktonderzoeker IHS.

Naar verwachting stijgt de gemiddelde prijs in april nog eens 1 procent.Over de komende 3 maanden verwachten de analisten dat de paneelprijs gemiddeld 4 procent stijgt. 

Oorzaak is onder andere de dreigende Europese tarieven op Chinese zonnepanelen. Een analist van IHS ziet twee kanten aan de ontwikkeling.

Antidumpingmaatregelen 

“De verkopen in Azië nemen toe waardoor de wereldwijde vraag het aanbod zal bijbenen. Aan de andere kant nemen prijzen ook toe door de antidumpingmaatregelen in de Europese Unie.”

In Japan is de zonnemarkt ‘booming’ en Chinese fabrikanten verleggen hun verkopen van Europa naar het Japanse eiland. Ook trekken fabrikanten zich terug om een importtarief van de EU voor te zijn. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Trina Solar

2 gedachten over “Prijzen Chinese zonnepanelen stijgen

  • 16 oktober 2018 om 19:30
    Permalink

    在有效並溫和清理角質的同時,保持肌膚水油平衡。同時提升肌膚光亮度、光滑度和柔軟度,適合倩碧第四號肌膚類型。

  • 17 oktober 2018 om 11:38
    Permalink

    CLARINS 克蘭詩 【超V型緊塑系列】超V型緊塑精華 Shaping Facial Lift Lipo-Drain Serum的商品介紹 CLARINS 克蘭詩,超V型緊塑系列,超V型緊塑精華 Shaping Facial Lift Lipo-Drain Serum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!