Producent van dunne-film zonnepanelen Hanergy onder het vergrootglas

AMSTERDAM – Hanergy, de leverancier van zonnepanelen voor Ikea, ligt onder een vergrootglas van analisten terwijl de koers van het aandeel enorme stappen neemt en van Hanergy-topman Li Hejun 1 van de rijkste zakenmannen in China heeft gemaakt.

Nadat eerder al de Wall Street Journal en de Financial Times kritisch waren over de boekhoudpraktijken van de fabrikant van dunne-film zonnepanelen, schrijft Reuters nu over de te positieve verwachtingen van de technologie die Hanergy gebruikt.

Dunne-film zonnepanelen zijn een opkomende tak van sport in de zonnesector. De panelen kunnen voor een lagere prijs worden gefabriceerd, maar leveren relatief ook minder op. Hanergy wekt verwachtingen op dat de zonnepanelen op termijn een rendement van 30 procent kunnen behalen, maar dit is vooralsnog alleen in het laboratorium haalbaar.

Eerder bleek dat Hanergy Thin Film, genoteerd aan de beurs in Hongkong, vooral zonnepanelen verkoopt aan het moederbedrijf, Hanergy Group. Voor een groot deel van deze verkopen was nog niet betaald door het moederbedrijf.  

Lees meer over Hanergy in het dossier 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!