Productiecapaciteit Nederlands Solland Solar uitgebreid naar 150 MW

AMSTERDAM – De productiecapaciteit van de Nederlandse zonnecelfabrikant Solland Solar in Heerlen wordt uigebreid van 100 megawatt naar 150 megawatt.

Zonnecellen van Solland SolarDit meldt het moederbedrijf van Solland, het Italiaanse Pufin Power Group.

Pufin-topman Massimo Pugliese verklaart dat de uitbreiding mogelijk wordt gemaakt door de handelsrestricties op goedkope Chinese zonnepanelen.

“Ik concludeer dat mijn gok heeft afbetaald.”, aldus Pugliese. “Onze ‘Made in Europe’ zonneproducten worden beloond tegenover de oneerlijke concurrentie van Chinese producten dankzij het langverwachte antidumpingbeleid van de Europese Unie.”

Andere dochterbedrijven

Niet alleen in Heerlen wordt de capaciteit verhoogd. Ook bij de andere dochterbedrijven van Pufin wordt de capaciteit verhoogt. Bij EliFRance SAS en El.Ital SpA gaat de maximaal mogelijke productie van 70 megawatt naar 115 megawatt per jaar.

2 jaar geleden werd Solland Solar nog voor een deel overgenomen door Pufin na een periode vol slechte resultaten voor het bedrijf. Het was lang in handen van energiebedrijf Delta, maar die deed het van de hand doordat Solland enorm de resultaten van Delta drukte.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Pufin Power Group

7 gedachten over “Productiecapaciteit Nederlands Solland Solar uitgebreid naar 150 MW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!