Rechter moet er aan te pas komen bij schittering van zonnepanelen

AMSTERDAM – Een viertal bewoners maakt de gang naar de rechter omdat ze zeggen last te hebben van de zonnepanelen van hun achterburen.

Dit schrijft de regionale krant De Stentor. Volgens de bewoners zorgen de zonnepanelen voor zoveel schittering dat ze niet meer buiten kunnen zitten.

De panelen liggen er al sinds 2013 en zijn geplaatst door woningstichting Openbaar Belang. Het verleggen van de panelen of het gebruik van andere panelen mocht niet baten. Zwarte zonnepanelen zorgden zelfs voor meer schittering, zeggen de omwonenden.

Bij de rechter willen ze afdwingen dat de zonnepanelen worden weggehaald en dat ze een vergoeding krijgen voor de aanpassingen die ze hebben gedaan aan hun tuin en het gederfde woongenot over de afgelopen jaren.

Ook Openbaar Belang heeft behoefte aan een oordeel van de rechter zodat er duidelijkheid wordt geschept. Weghalen zou niet kunnen, zegt bestuurder Gerke Brouwer. De woningstichting zegt verplichtingen te hebben tegenover de huurders over duurzaamheid en energiebesparing.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!