Recordproductie zonne-energie in Duitsland, equivalent van 20 kerncentrales

AMSTERDAM – Door het zonnige weer hebben zonne-energie-installaties in Duitsland een recordhoeveelheid stroom geproduceerd. In totaal werd 22 gigawatt geleverd, voor het eerst boven de grens van 20 gigawatt.

Dit meldt het Duitse energuebureau IWR zaterdag op basis van een schatting. Volgens het bureau is er geen ander land op de wereld dat zoveel stroom weet te halen uit zonne-energie.

IWR baseert de schatting op cijfers van de energiebeurs in Leipzig. Geëxtrapoleerd naar de rest van Duitsland komt het bureau op een productie van 22 gigawatt. Een jaar eerder werd nog op dezelfde dag 14 gigawatt aan elektriciteit geproduceerd.

Brandstofintensieve piek

Volgens Norbert Allnoch, directeur van het bureau, heeft zonne-energie nu genoeg vermogen om de brandstofintensieve piek in de middag op te vangen in plaats van fossiele brandstoffen.

Eerder werd al bekend dat in het eerste kwartaal het aantal nieuw geïnstalleerde zonne-energie-installaties in Duitsland was verdrievoudigd. Om een subsidiestop voor te zijn installeerde ontwikkelaars zo'n 1800 megawatt aan panelen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

7 gedachten over “Recordproductie zonne-energie in Duitsland, equivalent van 20 kerncentrales

 • 18 oktober 2018 om 14:34
  Permalink

  緊急搶救!迅速修復乾燥所引起的肌膚困擾快速滲透、重現水嫩柔滑

 • 19 oktober 2018 om 20:11
  Permalink

  櫻桃子最後作品!NIVEA 50 周年紀念版定必熱搶 – STYLE-TIPS.COM 昨日是大家都傷心的一天,因為日本卡通片《櫻桃小丸子》的作者櫻桃子因乳癌離世,享年…

 • 21 oktober 2018 om 22:22
  Permalink

  韓國膠原蛋白提拉線,在韓國又稱作FTL(Fine Thread Lifting細線埋入拉提術)」,可達到最新趨勢V臉回春效果。它是運用獲得韓國食品藥品管理局KFDA最高安全等級認證的可吸收縫線PDO (polydioxanone)的Fine Thread(細螺紋) 埋入皮膚真皮層裡作用,利用異物反應原理,促進皮膚真皮膠原的增生、刺激局部微循環、從而提拉皮膚和肌肉,增強皮膚彈性,達到提升、除皺,美白、嫩膚等多重回春效果。

 • 28 oktober 2018 om 09:53
  Permalink

  Rene Furterer 荷那法蕊 【其他系列】5 SENS微金女神菁萃油的商品介紹 UrCosme (@cosme TAIWAN) 商品資訊 Rene Furterer 荷那法蕊,其他系列,5 SENS微金女神菁萃油,有網友推薦最新1

 • 24 november 2018 om 10:57
  Permalink

  Kylian Mbappe has assured France fans he is ‘fine’ after being forced to leave their first World Cup training session in Russia after a blow to the ankle in a clash with team-mate Adil Rami. France injury relief as Kylian Mbappe assures fans he is ‘fine’ after training ground knock from Adil Rami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!