Rijdende Rechter: bomen hoeven niet te wijken voor zonnepanelen

UTRECHT – Een paar hoge bomen die voor schaduw zorgden op de zonnepanelen van een inwoner van de gemeente Breda hoeven niet te wijken.

Dit oordeelde tv-rechter John Reid, die in het tv-programma De Rijdende Rechter civiele zaken behandeld, over de klacht van Fahrduin Sabovic tegen de gemeente.

Op het dak van Sabovic valt de schaduw van een viertal hoge bomen. Hij wilde toch wel graag zonnepanelen plaatsen waarop hij contact zocht met de gemeente.

Bij de balie van de gemeente vroeg hij of Breda de bomen wilde inkorten. Als antwoord kreeg hij: “Doen we, meneer”, zei Sabovic in het programma. Vervolgens plaatste de man ook zonnepanelen op zijn dak.

Handtekeningenactie

Maar toen hij het formele verzoek indiende om de bomen daadwerkelijk te laten inkorten kreeg hij nul op het rekest. Een handtekeningenactie van de buurt en een dure advocaat mochten niet baten. Breda wil de bomen niet kappen. De bomen zijn wel gesnoeid, hoewel men het er niet over eens is of dat goed is gebeurd.

Reid ging mee met de gemeente Breda. De bomen stonden er al langer. Verder was de baliemedewerker niet bevoegd om aan Sabovic te vertellen dat de gemeente de bomen zou verwijderen.

Bekijk hier de aflevering terug 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!