Scheuten Solar maakt doorstart onder Chinese leiding

AMSTERDAM – Het noodlijdende Scheuten Solar uit Venlo krijgt een doorstart onder begeleiding van de Chinese panelenfabrikant Aikosolar. De ‘essentiële’ onderdelen van Scheuten gaan mee naar Aiko.

Hiermee wordt de continuïteit van het bedrijf gered door een feitelijk Chinese overname. Scheuten gaat nu vallen onder Powerway, een dochterbedrijf van Aikosolar. Naar verluidt zijn 225 van de 300 banen nu gered.

Volgens beide bedrijven gaat de samenwerking goede synergie opleveren. Scheuten heeft een innovatieve productportfolio en Aiko heeft de financiële slagkracht. Volgens Powerway is de doelstelling om Scheuten 200 megawatt aan zonnepanelen per jaar te laten maken.

Productie van zonnepanelen

Tegenover de Volkskrant verklaart een woordvoerder van Scheuten zich positief over de overname. De productie van zonnepalen wordt zo veiliggesteld.

In februari van dit jaar moest het bedrijf uitstel van betaling aanvragen. Scheuten kwam in de problemen daar de prijsdaling van zonnepanelen. Het concern had onderdelen voor de zonnepanelen in voorraad die door de prijsdaling relatief duur werden.

Scheuten Solar is onderdeel van glasbedrijf Scheuten. Ongeveer 10 jaar geleden begon Scheuten Solar met het maken van zonnepanelen van glas. Het gehele bedrijf heeft ongeveer 1800 werknemers en een jaaromzet van 500 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Gerhlicher Solar

12 gedachten over “Scheuten Solar maakt doorstart onder Chinese leiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!