Schiphol onderzoekt zonnepark van 2 megawatt tussen landingsbanen

AMSTERDAM – Luchthaven Schiphol onderzoekt de mogelijkheden om 2 megawatt aan zonnepanelen te plaatsen tussen de landingsbanen.

Dit blijkt uit het jaarverslag van het bedrijf.

Sinds 2012 heeft Schiphol al een veld zonnepanelen van 3.000 vierkante meter bij Schiphol Noord-West. Er is onderzocht of piloten last hebben van de schittering van deze panelen of dat de zonnepanelen de communicatiesystemen van de luchthaven verstoorden. Dit bleek niet het geval.

Na een testfase is bekeken welke gebieden in het landingsterrein het meest geschikt zouden zijn voor de plaatsing. Veiligheid speelde ook hier een rol. Zo kan er extra gevaar ontstaan als een vliegtuig van de baan schiet en in een veld zonnepanelen schuift.  

Schiphol voert al langer overleg met partners zoals Luchtverkeersleiding Nederland en luchtvaartmaatschappijen die de luchthaven aan doen over de zonnepanelen.

Eerder opperde de lokale fractie van de Partij voor de Dieren in Amsterdam al om zonnepanelen te leggen bij de luchthaven om op een milieuvriendelijke manier vogels te verjagen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!