SolarCity van Elon Musk claimt beste zonnepaneel ter wereld te hebben gemaakt

UTRECHT – Het Amerikaanse SolarCity, waar ook Elon Musk van Tesla bij betrokken is, claimt een zonnepaneel te hebben gemaakt met het hoogste rendement ter wereld.

Dit meldt SolarCity

Het paneel kan 22,04 procent van het zonlicht omzetten in elektriciteit. Het cijfer is bevestigd door een onafhankelijke partij.

De zonnepanelen van concurrent SunPower, die lang de meest efficiënte panelen in de sector produceerde, hebben een rendement van 21,5 procent.

“Het nieuwe zonnepaneel zal per vierkante meter meer stroom opwekken dan alle andere zonnepanelen in productie in het westelijk halfrond”, aldus SolarCity in een onbescheiden persbericht.

Systeemkosten

De zonnepanelen zullen de systeemkosten doen dalen met 15 tot 20 dollarcent per watt, aldus topman Lyndon Rive van SolarCity.

De eerste lading van deze zonnepanelen wordt al gemaakt door SolarCity bij een kleinere fabriek met een capaciteit van 100 megawatt. Het bedrijf heeft plannen om een ‘gigafabriek’ te maken in de staat New York waar de meeste zonnepanelen gemaakt moeten worden. 

1 gigawatt

SolarCity is al één van de grootste installateurs van zonnepanelen in de Verenigde Staten, maar is ook steeds meer betrokken bij de productie door de aankoop van Silevo vorig jaar. 

De productiefaciliteit krijgt een vermogen van 1 gigawatt. Per dag kunnen er op termijn ongeveer 9.000 tot 10.000 zonnepanelen worden gemaakt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!