Solarcity wil 116 miljoen ophalen bij beursgang

AMSTERDAM – De Amerikaanse zonne-installateur SolarCity wil met een beursgang 151 miljoen dollar (116 miljoen euro) ophalen.

Zonnepanelen op een villa Het bedrijf wil voor het einde van dit jaar naar de beurs gaan. De aandelen worden naar verwachting geplaatst tegen een waarde van 13 tot 15 dollar per stuk. SolarCity gaat 10,07 miljoen aandelenn verkopen.

Hiermee wordt het concern gewaardeerd op 1 miljard dollar en is het, het op een na waardevolste beursgenoteerde zonneconcern in de VS. Alleen First Solar, een van de grootste zonnebedrijven ter wereld, heeft een grotere marktwaarde, namelijk 2,2 miljard dollar.  

Cleantechbedrijven

Hoewel de markt voor zonnepanelen in een malaise zit geldt dat niet voor installateurs van zonnepanelen. “Amerikaanse investeerder willen al een lange tijd toegang tot de binnenlandse markt voor zonne-energie zonder dat ze blootstaan aan de paneelproductie”, verklaart een analist tegenover Reuters.

SolarCity is een van de eerste cleantechbedrijven die naar de beurs gaat in een lange tijd. In 2010 debuteerde Tesla nog op de Amerikaanse aandelenmarkten.

Beide bedrijven staan onder invloed van Elon Musk en hebben ook sterke banden met Silicon Valley. Bij Tesla is hij de oprichter en directeur en bij SolarCity is hij voorzitter van de raad van bestuur. De oprichter van SolarCity, Lyndon en Peter Rive, zijn neven van Musk.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

5 gedachten over “Solarcity wil 116 miljoen ophalen bij beursgang

 • 16 oktober 2018 om 18:51
  Permalink

  鮮豔色彩可堆疊出理想效果且妝感明亮。

 • 18 oktober 2018 om 17:20
  Permalink

  促進纖維母細胞增生以豐富真皮組織,賦予淨白透亮,使肌膚回復彈性緊緻。

 • 20 oktober 2018 om 05:36
  Permalink

  ETUDE HOUSE 【臉部底妝系列】夢想成真亮彩隔離霜SPF22PA+ Dream On Base Slim and Cover Dream On Base SPF22PA+的商品介紹 ETUDE HOUSE,臉部底妝系列,夢想成真亮彩隔離霜SPF22PA+ Dream On Base Slim and Cover Dream On Base SPF22PA+

 • 25 november 2018 om 05:27
  Permalink

  PETER LANSLEY AT PRIDE PARK: Fulham’s inexorable rise continues unabated as first half goals from Aleksandar Mitrovic and Ryan Sessegnon enabled them to beat Derby 2-1. Derby 1-2 Fulham: Aleksandar Mitrovic and Ryan Sessegnon both strike to boost automatic promotion hopes of Slavisa Jokanovic’s side

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!