Solarworld verwacht in mei EU-maatregelen tegen China

AMSTERDAM – De Duitse zonnepaneelfabrikant Solarworld verwacht dat in de EU in mei met antidumpingmaatregelen tegen Chinese panelen zal komen.

Een fabrieksmedewerkers kijken naar gefabriceerde zonnecellenDit zegt topman Frank Asbeck in een interview, zo schrijft persbureau Bloomberg.

Asbeck denkt dat als gevolg van de maatregelen de nu nog moeilijke markt voor panelenfabrikanten veel eerlijker zal zijn. Het concern gaat zich verder meer richten op de VS en Japan waar volgens hem een groeiende vraag is voor zonnepanelen met hoge efficiëntie.

Aandeel van Solarworld

Het bedrijf ziet geen kans om zonnepanelen in China te verkopen door de oneerlijke markt condities daar. Als gevolg van de uitspraken van de topman maakte het aandeel van Solarworld op de beurs van Frankfurt de grootste stijging in een jaar door.

In september stelde de Europese Commissie een onderzoek in naar Chinese fabrikanten van zonnewafers, -cellen en –panelen. Deze bedrijven zouden onder de kostprijs worden verkocht in het buitenland.

Het onderzoek kwam na een klacht van 25 zonnebedrijven onder leiding van Solarworld. In de VS werd eerder importtarieven tot 250 procent ingesteld op Chinese panelen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Solarworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!