Stimulans voor zonnepanelen op asbestdaken boeren

AMSTERDAM – Boeren die asbestdaken willen laten vervangen krijgen nu een fiscale stimulans om hierbij ook zonnepanelen te plaatsen. In totaal kan het gecombineerd met subsidies een fiscaal voordeel opleveren van 12 procent.

Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Atsma gaat over het project een zogenaamde green deal sluiten met landbouworganisatie LTO.

In het onlangs gesloten Kunduz-akkoord is een bedrag van 22 miljoen euro gereserveerd voor een proef met het collectief salderen waarbij bijvoorbeeld flatbewoners gezamenlijk stroom kunnen terugverkopen aan de energieleverancier. Boeren kunnen hier nu ook van gebruik maken.

Asbestsanering

Voor het onderdeel asbestsanering kan gebruik gemaakt worden van de milieu-investeringsaftrek (MIA); op het plaatsen van de zonnecollectoren kan de energie-investeringsaftrek (EIA) worden toegepast.

Daar komt bij dat, in het kader van de Green Deal met de LTO, de totale vervangingsoperatie onder de regeling willekeurige afschrijving van milieu-investeringen (Vamil) kan worden gebracht.

LTO heeft aangegeven het project onder de aandacht te brengen van haar leden. Het blijkt dat veel boeren de aanvraag van de fiscale voordelen en de regelgeving ingewikkeld vinden en daarom de boot afhouden.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: IBC Solar

5 gedachten over “Stimulans voor zonnepanelen op asbestdaken boeren

 • 18 oktober 2018 om 17:09
  Permalink

  乳暈縮小手術、乳暈周圍切口、乳頭周圍切口、疤痕等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 21 oktober 2018 om 01:46
  Permalink

  ORIGINS 品木宣言 【元氣十足系列】元氣十足亮眼霜 GinZing&#8482 refreshing eye cream的商品介紹 ORIGINS 品木宣言,元氣十足系列,元氣十足亮眼霜 GinZing&#8482 refreshing eye cream

 • 21 november 2018 om 07:50
  Permalink

  Napoli striker Gonzalo Higuain is not looking for a transfer according to his agent after being linked with a move to Chelsea and he is content with the strength of Napoli’s side this season. Chelsea target Gonzalo Higuain has no intention of leaving Napoli in the near future

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!