Subsidie Vlaamse zonnepanelen fors verlaagd

AMSTERDAM – Vlamingen krijgen een stuk minder subsidie voor hun opgewekte zonnestroom. Een subsidie van 230 euro per 1000 kilowattuur wordt vervangen voor 90 euro per 1000 kilowattuur, een daling van ruim 60 procent.

Het Vlaamse parlement heeft ingestemde met het decreet voor groene energie. De Vlaamse minister van Energie, Freya Van den Bossche, zegt af te willen van oversubsidiëring, zo melden Vlaamse media.

De subsidieverlaging gaat in per 1 augustus en duurt tot 31 december. Van volgend jaar worden er nieuwe tarieven vastgesteld. Boven op de subsidieverlaging moeten Vlaamse paneeleigenaren nu ook een vergoeding gaan betalen voor het gebruik van het stroomnet.

Opdoffer

In het decreet bindt de Vlaamse overheid zich verder aan een doelstelling van 12 procent groene stroom in 2020. "Veel minder dan wat Europa van ons verwacht", zo verklaart Hermes Sanctorum, Vlaams parlementslid voor Groen.

"Dat is niet alleen een lager percentage dan de 20,5 procent die de regering eerder poneerde, maar hiermee halen we de ambities niet die Europa vooropstelt."

Ontwikkeling van duurzame energiebronnen

Sanctorum ziet het somber voor de ontwikkeling van duurzame energiebronnen in Vlaanderen. Ook de windmolenindustrie krijgt een klap te verwerken.

Hij denkt dat de zere plek vooral ligt op het jaarlijks veranderen van de ondersteuning voor lopende projecten. Investeerders houden niet van onzekerheid en gaan het waarschijnlijk laten afweten.

"Het enige dat nog echt op steun van de Vlaamse regering kan rekenen, zijn grootschalige biomassaprojecten. Maar die projecten zijn niet altijd duurzaam", aldus Sanctorum

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Conergy

4 gedachten over “Subsidie Vlaamse zonnepanelen fors verlaagd

 • 19 oktober 2018 om 01:32
  Permalink

  Affordable Art Fair一連四日正式開幕!帶來本地和國際頂級參展畫廊 – STYLE-TIPS.COM Affordable Art Fair 於過去的星期四(2018 年 5 月 1…

 • 20 oktober 2018 om 14:36
  Permalink

  Les cosmetiques 商品一覽 找品牌 以UrCosme指數高至低排序 第1頁 Les cosmetiques 化妝品商品一覽,提供 Les cosmetiques的產品列表,以UrCosme指數高至低排列,共1件,Les cosmetiques的搜尋結果之第1頁

 • 22 oktober 2018 om 02:25
  Permalink

  ORION是一部擁有三重長脈衝 755nm/1064nm/532nm的激光儀,提供專業和最新的技術,強調其穩定性和便利性的能力。另外,最佳的參數是基於各種臨床結果提供的。三長脈衝激光系統 -Long pulsed Nd:YAG (1064nm) -Long pulsed Alexandrite (755nm) -Long Pulsed KTP (532nm) 先進技術 – 氣冷卻系統(ACD) – 智能面板 – 三波長 – 高電源 應用 -Long pulsed Nd:YAG (1064nm)●脫毛●嫩膚●血管病變●腿部靜脈曲張●痤瘡●灰指甲●疣-Long pulsed Alexandrite (755nm)●脫毛●美白肌膚●色素性病變●黑頭●黃褐斑●疤-Long Pulsed KTP (532nm)●血管病變●酒渣鼻●色素性病變●太陽雀斑●美白肌膚●鮮紅斑痣●血管瘤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!