Subsidie voor zonnepark van 3.700 zonnepanelen in Friesland

AMSTERDAM – Plannen om in Harlingen een zonnepark te bouwen krijgt doorgang. Er is een subsidie vanauit de SDE+regeling toegekend aan een project van 3.700 zonnepanelen. 

Dit melden de initiatiefnemers, de Coöperatie Zonnepark Harlingen, maandag.

Een woordvoerder van het project vertelt tegenover de Groene Courant dat er omaximaal omgerekend ongeveer anderhalf miljoen euro vanuit de SDE+ is gereserveerd voor het project. 

Het project wordt gerealiseerd op een stuk braakliggende grond van ruim 18.000 vierkante meter groot op een industrieterrein bij Harlingen. 

De initiatiefnemers proberen naast de subsidie ook particulieren bij het project te betrekken door ze te laten participeren. Inmiddels is 30 procent van het zonnepark verkocht. 

Bouw

Als eenmaal 75 procent van het zonnepark verkocht is aan particulieren, wordt begonnen met de bouw. De voorlichter verwacht dat dit jaar nog wordt begonnen met het plaatsen van de zonnepanelen.

Veel huishoudens wilden wachten met investeren totdat er zekerheid was over de subsidie. Verwacht wordt dat het aantal investeringen vanuit particulieren daarom snel zal toenemen. 

De coöperatie strijdt nu met collega’s op Ameland om het eerste zonnepark van Friesland te realiseren. Op Ameland heeft de Amelander Energie Coöperatie de financiering rond voor een zonnepark van 6 megawatt. Verwacht wordt dat de bouw van dit project deze zomer wordt gestart

Het idee voor het zonnepark is ontstaan vanuit de gemeente omdat veel mensen in de stad niet zelf zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen. Het deelnemen in het project moet de huishoudens uiteindelijk toch de mogelijkheid heven om te profiteren van zonnepanelen. 

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!