Subsidie voor zonnepark van 8.000 zonnepanelen bij Gelders Hengelo

AMSTERDAM – Er is subsidie vrijgekomen voor een zonnepark van 8.000 zonnepanelen in Hengelo in Gelderland.

Dit meldde de gemeente Bronckhorst. Voor de initiatiefnemers betekent de subsidie dat de grootste stap naar de realisatie van het zonnepark is gezet.

“Niets staat de aanleg van dit unieke park waar recreëren én het opwekken van duurzame energie hand in hand gaan nu meer in de weg”, aldus Ton Koenders van projectontwikkelaar NL Solarpark de Kwekerij.

De volgens stap is de zonnepanelen te verkopen aan geïnteresseerden. In de zomer moet hier meer informatie over bekend worden.

Co2-uitstoot van 550.000 kilo bespaard

Het zonnepark gaat een oppervlakte van 7 hectare beslaan en produceert straks genoeg stroom voor ongeveer 600 huishoudens. Door de opwekking van zonnestroom wordt de uitstoot van 550.000 kilo Co2 bespaard.

In het project werken de gemeente, ontwikkelaar en leverancier NL Solarpark de Kwekerij en NL Greenlabel, dat de landschappelijke inpassing doet, samen.

Arno Spekschoor, wethouder milieu en duurzaamheid: “Ik vind het geweldig dat we met zo’n bijzonder park dat nog nergens ter wereld te vinden is, aan dit doel een mooie bijdrage leveren en u als inwoner er uw voordeel mee kunt doen. De gemeente stelt de gronden voor het park dan ook graag tegen een pachtvergoeding beschikbaar.”

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!