Supermarkten, de Efteling en veerboten dankzij SDE+-subsidie aan de zonnepanelen

Auto-importeurs, havens, winkelcentra, hotels, openbaar vervoerbedrijven en De Efteling. Stuk voor stuk worden ze – als de SDE+-beschikkingen van 2016 verzilverd worden – met zonnepanelen uitgerust.

Strijd der supermarkten
De strijd der supermarkten wordt in de 2e ronde van de SDE+-regeling 2016 gestreden tussen Lidl en Albert Heijn. Waar Jumbo en Hoogvliet in de eerste ronde veel aanvragen deden, heeft de Duitse supermarkten keten nu voor 15 Lidl-filialen en voor het distributiecentrum in Weert subsidie aangevraagd. In totaal gaat het om 1,98 megawattpiek waarbij de beschikking van 0,65 megawattpiek voor het distributiecentrum de grootste is.
De eveneens Duitse supermarktketen Aldi deed voor 3 winkels een aanvragen; goede voor 0,18 megawattpiek. Ahold, moederbedrijf van Albert Heijn, deed voor de supermarkt in Purmerend en de distributiecentra in Tilburg en Zaandam een succesvolle aanvraag. Waar een pv-project voor een distributiecentrum in de eerste SDE+-ronde van 2016 nog tot de 10 grootste beschikte zonnestroomprojecten behoorde is dat nu niet meer het geval, maar de projecten in Tilburg en Zaandam spreken met respectievelijk 4,36 en 1,69 megawattpiek nog altijd tot de verbeelding.

Hotels en banken
Ook de Van der Valk hotels hebben weer meegedongen naar subsidie. Ditmaal gaat het om 3 projecten voor de hotels in Heerlen, Tilburg en Amstelveen. Goed voor 0,68 megawattpiek. ABN Amro is een van de eerste banken die verduurzaamt. De bank heeft 4 aanvragen voor een vermogen van 0,56 megawattpiek succesvol ingediend.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!