Tegenstroom gaat Schiphol Trade Park van duurzame energie voorzien

Schiphol Trade Park en Tegenstroom werken samen voor versnelling van de energietransitie. Tegenstroom kan aan bedrijven op Schiphol Trade Park lokaal opgewekte groene energie leveren. De bedrijfsdaken hebben namelijk plaats voor meer zonnepanelen dan ze zelf nodig hebben.

In de circulaire experimenteerplek C-Bèta is de strategische samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Schiphol Trade Park en het lokale energiebedrijf Tegenstroom. Tegenstroom wordt hiermee voor Schiphol Trade Park aangemerkt als ‘preferred supplier’ voor levering van hernieuwbare, groene energie.

Schiphol Trade Park (STP) is een samenwerking van gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Real Estate en SADC. Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast NS-station Hoofddorp. De 3 partijen hebben grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Er wordt bij de inrichting volop nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen én een duurzame omgang met water. Waar mogelijk worden lokale samenwerkingspartners aangetrokken; zo ook voor energie.

Andrea van de Graaf, directeur Tegenstroom: ‘Wij kunnen aan de bedrijven die zich vestigen op STP lokaal opgewekte groene energie leveren. Nog liever helpen we ze met het zelf opwekken hiervan. De bedrijven hebben enorme daken, met plaats voor meer zonnepanelen dan ze zelf nodig hebben. Hoe mooi zou het zijn als STP een lokaal energiefabriekje wordt voor bewoners in de regio?’(foto: Car2go)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!