Triple Solar wint Innovative Energy Solution Award met pvt-warmtepomp paneel

Triple Solar heeft op de vakbeurs Energie de Innovative Energy Solution Award gewonnen. Het warmtepomppaneel wekt elektriciteit op via het zonnepaneel en wint daarnaast warmte uit daglicht, zonlicht en buitenlucht. Waar de elektriciteit naar het elektriciteitsnet gaat, wordt de warmte doorgegeven aan de warmtepomp. Dankzij de combinatie van 3 bronnen voor warmte is het rendement van het Triple Solar warmtepomppaneel hoog en vormt het volgens het bedrijf een stabiele energiebron in ieder jaargetijde, 24 uur per dag.

Het warmtepomppaneel is gemaakt van aluminium. Door buizen onder het strak ogende oppervlak stroomt glycol. Deze vloeistof neemt de omgevingswarmte vanuit de 3 bronnen op en geleidt deze naar de warmtepomp.

De warmte uit de bron, de Triple Solar warmtepomppanelen, is van relatief lage temperatuur. In de warmtepomp wordt de warmte omgezet in bruikbare, hogere warmte voor een woning, denk aan verwarming en warm tapwater. De warmtepomp, die op elektriciteit werkt, vervangt daarmee de cv-ketel op gas.

Triple Solar is tot en met vandaag te bezoeken op de vakbeurs Energie in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.

 

 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!