Tweede groepsaankoop Noord-Holland levert 25.000 nieuwe zonnepanelen op

AMSTERDAM – De tweede groepsaankoop SamenZonneEnergie in 19 Hollandse gemeenten heeft de aankoop van 25.000 zonnepanelen opgeleverd.

Zonnepanelen op een dak in NederlandIn totaal hebben 2560 van de 11.882 deelnemers het aanbod geaccepteerd, zo melden de verschillende gemeentes. De zonnepanelen hebben genoeg vermogen om de uitstoot van 3 miljoen kilogram Co2 te besparen.

De actie liep van april tot mei van dit jaar. De groepsaankoop ondervond even hinder door  het handelsdispuut tussen China en de EU over goedkope zonnepanelen.

De organiserend partij iChoosr verplaatste de veiling voor paneelleveranciers van 21 mei naar 11 juni omdat de Nederlandse leveranciers te terughoudend waren om inkooporders te plaatsen bij de Chinese producenten.

Zonnepanelen uit Maleisië

Uiteindelijk won een panelenleverancier uit Noord-Holland met naar eigen zeggen zonnepanelen uit Maleisië. Het aanbod zou 17,1 procent lager liggen dat het gemiddelde in de veiling.

In 2012 werd er bij de Noord-Hollandse groepsaankoop nog door 2600 huishoudens 24.000 zonnepanelen aangekocht. Bij eenzelfde actie bij de Drechtsteden in Zuid-Holland kochten bijna 943 deelnemers 9771 zonnepanelen. 

Foto copyright: Vattenfall

6 gedachten over “Tweede groepsaankoop Noord-Holland levert 25.000 nieuwe zonnepanelen op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!