Tweede poging voor 100 voetbalvelden aan zonnepanelen op bedrijfsdaken

UTRECHT – De Zeeuwse werkgeversvereniging BZW gaat opnieuw een poging doen om grote installatie zonnepanelen te realiseren op de daken van bedrijven in Zeeland en Brabant.

BZW rolt samen met Stichting Moed, een Brabantse ontwikkelingsmaatschappij voor energie, een project uit waarbij bedrijven zich kunnen aanmelden om zonnepanelen te krijgen.

De werkgeversvereniging en de stichting regelen alles, zoals de subsidieaanvraag, de installatie en de bouwkundige zaken.

Ook de financiering wordt verzorgd door BZW en Moed. Na een periode van 15 jaar worden de zonnepanelen eigendom van de deelnemer. Gemiddeld gaan zonnepanelen minstens 20 jaar mee. In die 15 jaar betalen deelnemers een vaste kilowattuurprijs.

Honderden hectares aan bedrijfsdaken

Volgens de initiatiefnemers zijn er nog honderden hectares aan bedrijfsdaken in beide provincies. Als op alle daken zonnepanelen worden gelegd kunnen de bedrijven in 10 procent van de totale industriële stroombehoefte in beide provincies voorzien.

In 2015 werd al eerder een poging ondernomen om dit project uit te rollen, maar er bleek te weinig subsidie vanuit de SDE-regeling beschikbaar. De aavragen werden afgewezen. Voor dit jaar is de subsidiepot een stuk groter en is er een veel grotere kans dat zonneprojecten ook financiële steun kunnen krijgen.

Vond u dit bericht interessant? Volg al het groene nieuws met de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!