Uitbreiding zonnepanelen Euroborg deze week van start

AMSTERDAM – De zonnecentrale op het dak van de Euroborg, het voetbalstadion van FC Groningen, wordt deze week uitgebreid.

Zonnepanelen op het dak van de Euroborg
©: Essent

Dit meldde de initiatiefnemers van het project, energieconcern Essent, stichting 1 miljoenwatt en FC Groningen donderdag.

Er komen nog eens 561 zonnepanelen bij. Op dit moment liggen er al 531 panelen van een eerdere ronde crowdfunding en die in februari werden gelegd.

Naar verwachting is de installatie van de nieuwe panelen medio september afgerond.

Grootste collectieve zonnestroomproject in Nederland

Met bijna 400 deelnemers en meer dan 1.000 zonnepanelen is het project op het dak van Euroborg, volgens de initiatiefnemers, het grootste collectieve zonnestroomproject in Nederland.

In het voorjaar werden de laatste obligaties in het project verkocht. Particulieren konden tegen een prijs van 550 euro instappen in het project en krijgen hiervoor een rendement van 2,2 tot 4,4 procent.

240 kilowattuur aan zonnestroom

Inclusief de nieuwe panelen gaat het project per jaar ongeveer 240.000 kilowattuur aan zonnestroom produceren, genoeg voor 70 huishoudens.

Toen het project op de Euroborg van start ging zou het de grootste zonnepaneelinstallatie worden op een voetbalstadion in Nederland, maar inmiddels is het ingehaald door de Arena van Ajax in Amsterdam en het Kyocera Stadion van de Haagse voetbalclub ADO.

Lees ook: Zonnepanelen op voetbalstadions: de 3 grootste installaties

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!