Venlose zonnecelfabrikant dichtbij faillissement

AMSTERDAM – De Venlose zonnecelfabrikant Scheuten Solar heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf kan niet meer voldoende aan de eisen van schuldeisers.

Dit meldt het bedrijf woensdag. Scheuten Solar heeft de laatste anderhalf jaar last gehad van de dalende prijzen voor zonnepanelen. Volgens Scheuten zijn de prijzen soms wel met de helft gedaald.

Het bedrijf heeft geprobeerd om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden, maar dit was niet succesvol. Kostenreducties werden doorgevoerd en er werd geprobeerd om een investeerder aan te trekken.

300 werknemers

Bij het bedrijf werken in totaal 300 man. Het kantoor in Venlo huisvest 100 man, in Gelsenkirchen werken 200 werknemers. Verder heeft Scheuten dependances in onder andere Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Scheuten Solar maakte een maand geleden nog bekend een grote order in de VS te hebben ontvangen. Het bedrijf zou een zonnepark bouwen in de staat Pennsylvania met een opwekkingscapaciteit van 5 megawatt. Hiermee zouden 1200 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Amerikaanse markt

Met het project was een investering van 49 miljoen dollar gemoeid. Scheuten kreeg een subsidie van 3 miljoen dollar. Bestuursvoorzitter Frans van den Heuvel noemde de opdracht een mijlpaal voor het Amerikaanse kantoor en een mogelijkheid om verdere stappen te nemen op de Amerikaanse markt.

Scheuten is van oorsprong een glasproducent, die 10 jaar geleden in de zonnecellenproductie stapte. Het gehele bedrijf heeft ongeveer 1800 werknemers en een jaaromzet van 500 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen

13 gedachten over “Venlose zonnecelfabrikant dichtbij faillissement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!