Verhuurders van zonnepanelen en banken bundelen krachten

AMSTERDAM – Een groep verhuurders van zonnepanelen en een drietal banken werken samen om  het makkelijker te maken voor woningstichtingen andere partijen zonnepanelen te laten financieren.

Om het voor woningcorporaties makkelijker te maken is een document opgesteld met aandachtspunten.

Bij de groep zijn aangesloten HuurDeZon, KiesZon, LENS Energie, Rooftop Energy, Suniverse, Tautus, Zonnig Huren en Wocozon. Verder hebben de ASN Bank, Bank Nederlandse Gemeenten en Triodos Bank meegewerkt aan het document.

Het verhuren van zonnepanelen is een relatief nieuw fenomeen. Voor woningstichtingen kan het een aantrekkelijke optie zijn om zonnepanelen aan te bieden zonder ze zelf te financieren. Volgens de opstellers van het document vinden woningstichtingen het echter lastig om financieringsoplossingen te vergelijken.

“Het uitgangspunt bij het opstellen van het document was dat huurders voordelig en met lage risico’s hun eigen zonnestroom op moeten kunnen wekken. Ook wordt in het document aandacht besteed aan de risico’s voor woningcorporaties in verschillende scenario’s”, zo valt te lezen in het persbericht.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!