VS passeren 10 GW aan zonne-energie

AMSTERDAM – De Verenigde Staten hebben inmiddels meer dan 10 gigawatt aan zonne-energie geïnstalleerd. Het is het vierde land ter wereld dat die grens doorbreekt.

Zonnepanelen worden geplaatst op een parkeerplaats in de VSDit meldt onderzoeksbureau NPD Solarbuzz. Eerder gingen Duitsland, Italië en China de VS al voor.

“De VS behoren nu tot een elite groepje volwassen markten voor zonne-energie”, aldus analist Christopher Sunsong van NPD Solarbuzz.

Zonne-energie is de snelst groeiende tak van energie in de VS. Vanaf 2007 groeit de sector jaarlijks gemiddeld 50 procent. 83 procent van de 10 gigawatt werd geïnstalleerd in de laatste 18 maanden.

80 procent groei in 2014

Volgens de marktvolgers zal de markt nog 80 procent groeien tot 2014. In dat geval zou het cumulatieve vermogen groeien naar 17 à 18 gigawatt.

De enorme groei wordt gewijd aan de dalende trend van de gemiddelde kosten voor zonne-energie. In 2011 kostte zonne-energie nog 6 dollar per watt in de VS. Inmiddels is dat gedaald naar 4,25 dollar per watt voor particulieren en 3 dollar per watt voor energiebedrijven.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Avinash Kaushik

5 gedachten over “VS passeren 10 GW aan zonne-energie

 • 15 oktober 2018 om 05:16
  Permalink

  我們採用國際及美國食品及藥物管理局FDA認可的CO2 激光儀 LUTRONICS® SPECTRA SPR, 具安全性, 準確度高 . 二氧化碳激光可安全地去除皮膚上的癦痣、肉粒、疣、老人斑等問題。此激光的幼細光束可準確及直接地將要去除的組織氧化,過程快捷,傷口細小及乾淨,對周圍的皮膚傷害減至最少。一般1-2次就可永久去除。

 • 18 oktober 2018 om 17:36
  Permalink

  追蹤科學美容 – 盛裕(香港)國際有限公司Sing Yue (H.K.) International Limited 追蹤科學美容 – 盛裕(香港)國際有限公司Sing Yue (H.K.) International Limited

 • 22 oktober 2018 om 21:07
  Permalink

  韓國膠原蛋白提拉線,在韓國又稱作FTL(Fine Thread Lifting細線埋入拉提術)」,可達到最新趨勢V臉回春效果。它是運用獲得韓國食品藥品管理局KFDA最高安全等級認證的可吸收縫線PDO (polydioxanone)的Fine Thread(細螺紋) 埋入皮膚真皮層裡作用,利用異物反應原理,促進皮膚真皮膠原的增生、刺激局部微循環、從而提拉皮膚和肌肉,增強皮膚彈性,達到提升、除皺,美白、嫩膚等多重回春效果。

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!