VVD wil dat eurocommissaris zich in Tweede Kamer verantwoord voor paneelheffing

AMSTERDAM – De VVD wil dat Karel de Gucht, eurocommissaris van Handel, zich komt verantwoorden in de Tweede Kamer voor de heffing die hij heeft ingesteld op Chinese zonnepanelen.

Zonnepanelen op een groot dak van een winkelcentrum in ChinaDit meldt Tweede Kamerlid René Leegte. “Europa subsidieert miljarden in deze industrie en goedkope panelen zou dan ineens dumping zijn?”, aldus Leegte.

Hij vindt verder dat het moet gaan over “maatschappelijk welvaartsverlies”. De parlementariër haalt aan dat de Chinese zonnepanelen van grote waarde zijn voor Nederland.  

Zwaar weer 

“Goedkope panelen zijn goed voor Europa. Ik vrees dat importeurs en installatiebedrijven de komende maanden in zwaar weer terecht zullen komen. Terwijl de zomer nu juist een periode is waar de vraag naar zonnepanelen wordt aangewakkerd.”

Leegte wil De Gucht aan de tand voelen over hoe de Europese Commissie (EC) gaat voorkomen dat er alleen maar verliezers ontstaan door deze panelenheffing.  

Verder vraagt de VVD’er zich af hoe de EC in december een meerderheid wil halen onder de lidstaten. Eerder bleek al dat een meerderheid van alle EU-lidstaten niet voor een heffing is op Chinese panelen. Om een importheffing permanent in te stellen is die meerderheid wel nodig. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Suntech

5 gedachten over “VVD wil dat eurocommissaris zich in Tweede Kamer verantwoord voor paneelheffing

 • 14 oktober 2018 om 20:42
  Permalink

  由於公屋、居屋只有在第一次的樓宇買賣時,才有銀行做按揭。所以當閣下想有第二次按揭時便會感到不知所措。深明居屋業主所需,所以為各公屋、居屋業主設定「業主貸款」。對象 :未補地價之公屋、居屋業主 貸款詳情 : 即批最高$1,000,000.00 可選擇息本攤分,以用作長線或綜合債項之需要 或淨息短期供款,以應付短暫週轉所需 自訂還款期,隨時借隨時還 所需文件 :只需身份證 水、電、煤單 差餉單

 • 17 oktober 2018 om 03:51
  Permalink

  有關黃金三角提拉手術、蘋果肌、眼袋手術、眼袋淚溝手術、淚溝、內開法脂肪下移筋膜修補等一些相關、似是而非或有爭議的事項的披露與討論。

 • 17 oktober 2018 om 06:28
  Permalink

  【啪啪啪開年】新年忌行房?第一砲幾時做好 Marie Claire (HK) Edition 難得連放幾日假,可以跟老公更多時間在一起,吃飽之後夜晚做甚麼好呢?所謂飽暖思XX,很多夫妻都喜歡在床上開年。不過原來傳統新年愛愛都有分日子!古代人對春節行房有不同說法,究竟哪天做第一砲比較好?

 • 19 oktober 2018 om 17:30
  Permalink

  Swiss line 【活力水份深層補濕24】活力水份補濕柔霜24 Force Vitale Aqua-Vitale Cream 24的商品介紹 Swiss line ,活力水份深層補濕24,活力水份補濕柔霜24 Force Vitale Aqua-Vitale Cream 24

 • 7 november 2018 om 06:40
  Permalink

  Ronald Koeman is poised to be appointed as Southampton manager with his brother Erwin joining as his assistant. Koeman, 51, left Feyenoord after leading them to second place in the Eredivisie last season. Ronald Koeman to be named Southampton manager as search to replace Mauricio Pochettino ends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!