‘Waarde zonnesector verdubbelt opnieuw in 2018’

AMSTERDAM – De zonnesector moet nu misschien wat drempels over, maar op de lange termijn ziet het er nog goed uit. In 2018 staat de sector te verdubbelen.

Zonnepanelen worden geplaatst op een parkeerplaats in de VSDit stelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Lux Research.

Volgens de onderzoekers van Lux zal er de komende jaren een consolidatie plaatsvinden door de overcapaciteit die die markt nu heeft. Grote en kleine bedrijf zullen failliet gaan of worden opgeslokt door andere concerns.

“De nachtmerrie van paneelproducenten is eigenlijk een zegen voor de industrie op de lange termijn”, aldus analist Ed Cahill in een rapport.

Overcapaciteit 

“Wanneer de vraag stijgt en de capaciteit daalt dan zal de overcapaciteit dalen naar 12 procent in 2015. Hierdoor kunnen producenten hun winstmarges weer verhogen en winstgevend worden.”

Lux voorspelt dat in 2018 het jaarlijks geïnstalleerde vermogen zal stijgen naar 62.000 megawatt, het dubbele van het geïnstalleerde vermogen van vorig jaar.

De meest interessante markten worden Azië en Afrika, aldus de onderzoekers. De Afrikaanse markt is nu nog klein, maar er is veel ruimte om te groeien. Lux denkt dat de markt elk jaar met 28 procent zal groeien. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Avinash Kaushik

8 gedachten over “‘Waarde zonnesector verdubbelt opnieuw in 2018’

 • 15 oktober 2018 om 01:53
  Permalink

  全面提供樓宇按揭貸款計劃及優惠,不限物業種類及樓齡,免收入証明及繁複的審查程序。 極具透明度及彈性. 24小時批核. 法例認可放債人機構.一按、二按、轉按、加按?無任歡迎 上市公司經營,信心保證,立即申請! 度身訂做借貸計劃.

 • 17 oktober 2018 om 21:33
  Permalink

  清除堆積,縮小58的毛孔外觀,控制多餘油脂。

 • 22 oktober 2018 om 19:09
  Permalink

  激光無創熱作用模式精準作用於陰道粘膜層、肌層,使陰道組織發生新生改變,修復由於順產而引起的損傷,解決一系列產後女性生殖系統常見問題。私密緊緻作用原理:刺激陰道粘膜固有層、粘膜肌層,使其膠原纖維、彈性纖維大量增生重塑;彈性纖維網修復,陰道收緊 SUI作用原理:恢復盆底正常解剖位置 陰道彈性纖維網得以修復,恢復到正常解剖位置避免了擠壓,牽拉尿道,使尿道角度恢復正常 盆底血供豐富,間接的使尿道括約肌得以修復進而停止漏尿或症狀減輕 私密敏感、潤滑作用原理:CO2微脈管作用,使血管重建、促進血液循環 血管活性腸肽(VIP)和神經肽Y(NPY) 表達增加,敏感度增加 血流量增加,陰道上皮細胞功能增加、陰道粘膜自分泌功能增強,潤滑度增加

 • 28 oktober 2018 om 10:44
  Permalink

  星花木蘭的春日氣息!JO MALONE London Star Magnolia 限量古龍水 – STYLE-TIPS.COM 追求香水的品質,香氣愈有特色愈得人歡心,尤其想擁有一款獨一無二的香氣。星花木蘭用…

 • 7 november 2018 om 07:24
  Permalink

  The 17-year-old is due to sign a professional contract at Fulham but that will then trigger offers from Premier League clubs. Tottenham have a long-held interest in the talented teenager. Liverpool pull out of race to sign Ryan Sessegnon with belief Fulham youngster has chosen Tottenham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!