Warren Buffett in top grootste investeerders in grote zonneprojecten

AMSTERDAM – De bekend belegger Warren Buffett staat bovenaan een lijstje van de grootste investeerders in grotere zonneparken.

Buffett moet nog het Amerikaanse energieconcern NRG Energy voor zich laten. NRG Energy heeft 12 projecten met een vermogen van in totaal 729 megawatt, zo blijkt uit een lijst van Wiki-Solar.

Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Buffett, heeft via MidAmerican Energy in totaal 2 projecten met een opgeteld vermogen van 728,8 megawatt.

Buffett heeft onder andere geld gestoken in het Topaz-project van 550 megawatt, gebouwd door First Solar. Het is 1 van de grootste zonneparken ter wereld.

Google

Andere grote investeerders in zonne-energie zijn General Electric en Consolidated Edison. Ook investeringsfondsen zoals United Photovoltaics uit Hongkong en het Duitse Enerparc investeren grote bedragen in zonne-energie.

“Nieuwe toetreders zijn onder andere Google, die snel de portfolio uitbreidt”, verklaart Philip Wolfe, oprichter van Wiki-Solar.

Vooral Amerikaanse bedrijven investeren veel in grotere zonneparken. Pas op plek 4 staat de eerste niet-Amerikaanse investeerder, United Photovoltaics. In totaal zijn 10 van de 16 grootste investeerders Amerikaanse bedrijven.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!