‘Warren Buffett koopt failliet Suntech’

AMSTERDAM – De bekende investeerder Warren Buffett zou interesse hebben in de failliete Chinese paneelfabrikant Suntech.

Zonnepanelen op een gebouwDit meldde een lokale Chinese nieuwsdienst op basis van anonieme bronnen. Het gerucht deed de aandelen van Chinese paneelproducenten in New York stijgen.

Een woordvoerster van het energiebedrijf van Buffett, MidAmerican Energy, wilde geen commentaar geven.

Suntech, in 2011 nog de grootste producent van zonnepanelen ter wereld, kon onlangs een schuld van 541 miljoen dollar niet meer betalen en Chinese banken willen het bedrijf bankroet laten verklaren.

Veel schuld

Analisten twijfelen aan het bericht. Suntech heeft veel schuld en opereert in een markt waar de marges laag zijn. Ook heeft het bedrijf geen van de competitieve voordelen die andere acquisities van Buffett vaak wel hadden.

In Zwitserland heeft de Europese tak van Suntech van de autoriteiten 2 maanden de tijd gekregen om de schuld te herstructureren. Dit zou de mogelijkheid geven om een doorstart te maken. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright:  cookieevans5

Eén gedachte over “‘Warren Buffett koopt failliet Suntech’

  • 15 oktober 2018 om 15:03
    Permalink

    ORION是一部擁有三重長脈衝 755nm/1064nm/532nm的激光儀,提供專業和最新的技術,強調其穩定性和便利性的能力。另外,最佳的參數是基於各種臨床結果提供的。三長脈衝激光系統 -Long pulsed Nd:YAG (1064nm) -Long pulsed Alexandrite (755nm) -Long Pulsed KTP (532nm) 先進技術 – 氣冷卻系統(ACD) – 智能面板 – 三波長 – 高電源 應用 -Long pulsed Nd:YAG (1064nm)●脫毛●嫩膚●血管病變●腿部靜脈曲張●痤瘡●灰指甲●疣-Long pulsed Alexandrite (755nm)●脫毛●美白肌膚●色素性病變●黑頭●黃褐斑●疤-Long Pulsed KTP (532nm)●血管病變●酒渣鼻●色素性病變●太陽雀斑●美白肌膚●鮮紅斑痣●血管瘤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!