Water uit bronnen van Spa op zonne-energie met 8.260 zonnepanelen

UTRECHT- Spa Monopole, de bottelarij van het Spa bronwater, gaat 8.260 zonnepanelen op het dak van de fabriek plaatsen. Hiermee is het de grootste installatie zonnepanelen op een industrieterrein in Wallonië.

De panelen komen op het dak van de bottelarij en op de hangars van Spa Monopole. De groene stroom die de zonnepanelen jaarlijks gaan produceren, wordt geschat op 1.927.800 kilowattuur.

Dit staat gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van zo’n 550 Nederlandse huishoudens. Voor Spa Monopole is het ongeveer 6 procent van het jaarlijkse energieverbruik. De rest van het energieverbruik van de bottelarij koopt het bedrijf in via groene stroom.

1.000 zonnepanelen

In een eerder stadium werden er al 1.000 zonnepanelen geplaatst op een dak van de bottelingfabriek Bru-Chevron. Beide locaties van Spa beschikken straks over 28.450 vierkante meter aan zonnepanelen met een jaarlijkse productie van 2,1 miljoen kilowattuur.

Spa Monopole is de bottelarij van het natuurlijk mineraalwater en de limonades van Spa. Jaarlijks wordt er 427 miljoen liter natuurlijk mineraalwater en limonade van Spa geproduceerd.

Foto: Flickr/Imnop88a  CC BY 2.0

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!