Wegenbouwer compenseert CO2-uitstoot door zonnepanelen op scholen te financieren

AMSTERDAM – Wegenbouwer Mourik Groot-Ammers heeft de eigen uitstoot van Co2 gecompenseerd door zonnepanelen te financieren voor 10 basisscholen in de provincie Utrecht.

Zonnepanelen op een basisschool
©: CO2 Bank Utrecht

“Bij de werkzaamheden van Mourik Groot-Ammers aan de provinciale weg N237 in 2012 kwam CO2 vrij”, aldus het bedrijf.

Jan Kees van Vliet, Adjunct-directeur bij de wegenbouwer, over dit initiatief: “Door bomen te planten in Brazilië kun je ook je uitstoot compenseren, maar wij wilden iets doen in de buurt van ons project.”

Op een school in Wilnis zijn 55 nieuwe panelen gelegd in juni en onlangs werden 80 zonnepanelen in gebruik genomen op een basisschool in Vianen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial) 

Doorbraak

Mourik Groot-Ammers werkt samen met de CO2 Bank Utrecht, een initiatief van de Natuur en Milieufederatiie Utrecht, voor het project.

“Door dit soort lokale klimaatinitiatieven zou wel eens een doorbraak kunnen ontstaan in de zogenoemde domestic offsets”, zegt Jos Cozijnsen, CO2 emissiehandel-expert en lid van de toetsingscommissie van de CO2 Bank Utrecht.

“Dat betekent: CO2-credits erkennen en afgeven aan lokale projecten. Het gaat vooral om de transparantie: wat gebeurt er in een project en hoe leidt dat op termijn tot steeds meer vermindering van CO2?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!