Zeeuwse gemeente stemt in met zonnepark van 8 hectare

AMSTERDAM – De Zeeuwse gemeente Reimerswaal heeft deze week ingestemd met de bouw van een zonnepark van 8 hectare.

Schapen in een weiland onder een set zonnepanelen
C: Windwärts Energie GmbH

Dit meldt de gemeente dinsdag.  In de zomer van 2015 wordt de omgevingsvergunning afgegeven voor het project.

Maatschap Hopmans, dat eerder al in windpark Kreekrakslui heeft geïnvesteerd, wil het park realiseren in een weiland bij het dorp Rilland.

“Het project geeft een zeer goede aanvulling aan windenergie omdat windmolens in de winterperiode maximaal produceren en zonnepanelen juist in de zomer maximaal produceren als er op dat moment  weinig wind is”, aldus de gemeente.

Niet geschikt voor gewassen

De grond waar het park op gebouwd wordt, is niet erg geschikt voor gewassen. Omdat de grond erg schraal en droogtegevoelig is, moet er al meer aandacht aan besteed worden. Sommige gewassen groeien er ook niet.

Door de bouw van het zonnepark en het laten grazen van schapen wordt de grond optimaal benut en is deze ook weer rendabel.

Wethouder Sinke: “Ik zie dit project als een unieke kans om het gehele jaar rond duurzame energie op te kunnen wekken op 1 locatie.”

“De locatie is niet zichtbaar van af de snelweg en er is geen bebouwing in de nabije omgeving dus een unieke locatie om een dergelijk project te realiseren.” Ook de provincie heeft ambtelijk toegezegd dergelijke projecten te ondersteunen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!