Zeeuwse ondernemer hekelt kosten vergunningen voor zonnepanelen

AMSTERDAM – Gemeentes zouden geen kosten moeten rekenen voor de vergunningen die soms nodig zijn om zonnepanelen te mogen plaatsen.

Zonnepanelen op de bedrijfshal van Ton's Mosterd
©: Ton’s Mosterd

Dit verklaart Ton Schroër, afkomstig uit het Zeeuwse Zierikzee, en groot voorstander van zonne-energie tegenover Omroep Zeeland

Schröer is van plan in 164 zonnepanelen te plaatsen op het dak van een lokale basisschool. De school zal hem daarvoor een aantal jaren en huurbedrag betalen om uiteindelijk eigenaar te worden.

De school ligt wel net binnen de stadsgracht en hierdoor moeten er vergunningen worden aangevraagd met een extra kostenpost van 759 euro.

Zoveel mogelijk zonnepanelen

“Het botst een beetje met het beleid van de overheid om zoveel mogelijk zonnepanelen in Nederland aan te leggen en zoveel mogelijk onafhankelijk te worden van vreemde energie”, aldus Schröer.

“In veel gemeentes is ook een versnelde procedure voor zonnepanelen en hoeft geen kosten te worden betaald voor vergunningen.”

Pionier in zonne-energie

Schroër staat als ondernemer bekend als Nederlandse pionier in zonne-energie. Hij is eigenaar van Ton’s Mosterd waarmee hij al ruim 30 jaar mosterd en mayonaise maakt. Jaarlijkse productie ligt op ongeveer 1 miljoen potjes per jaar.

Al in 2001 liet hij 52 zonnepanelen op het dak van de fabriek leggen. Later komen daar nog eens 480 zonnepanelen bij. Verder gebruikt de ondernemer elektrische auto’s voor vervoer.

Bekijk hier de prestaties van de zonnepanelen bij Ton’s Mosterd 

4.378 gedachten over “Zeeuwse ondernemer hekelt kosten vergunningen voor zonnepanelen