Zeeuwse woningcorporatie ziet aanvragen voor zonnepanelen verdubbelen

AMSTERDAM – De Zeeuwse woningcorporatie RWS heeft het aantal aanvragen voor zonnepanelen dit jaar zien verdubbelen.

De woningstichting ontving 509 aanmeldingen, bijna twee keer zoveel als vorig jaar toen er 273 aanmeldingen waren, aldus de corporatie donderdag.

In mei ontvingen ruim 1.500 huurders met geschikte woningen van RWS een brief met de vraag of ze interesse hadden om zonnepanelen op hun woning te laten plaatsen. Alleen huizen met een ligging op het zuidwesten of zuidoosten werden aangeschreven.

“Het overtreft al onze verwachtingen”, zegt directeur-bestuurder Maarten Sas.  “Vorig jaar hebben we met een aantal Zeeuwse woningcorporaties gezamenlijk zonnepanelen ingekocht. We zijn toen uitgegaan van 300 sets per jaar. De 502 aanmeldingen die we nu ontvangen hebben, hadden we niet verwacht.”

“Vanwege de grote belangstelling hebben we dit jaar door middel van loting de sets zonnepanelen verdeeld. 235 sets in totaal, want 65 sets hebben we vooraf gereserveerd voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Huurders die interesse hebben getoond in zonnepanelen zijn inmiddels geïnformeerd of ze wel of niet ingeloot zijn. Huurders die zijn uitgeloot krijgen volgend jaar voorrang op zonnepanelen.”

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!