‘Zonne-energie bevindt zich in stadium zwarte T-Ford’

AMSTERDAM – Zonne-energie bevindt zich nog in hetzelfde stadium als toen de zwarte T-Ford werd geïntroduceerd.

zonnecelfolie van Solar Excel op een zonnepaneel
©: ABN Amro

Dit zegt Oscar Goddijn, Vice President DSM Advanced Surfaces.

De T-Ford was kenmerkend voor het begin van auto’s die op grote schaal werden gemaakt en daardoor ook veel goedkoper waren.

“De solarindustrie is jong en springlevend. Qua creativiteit is de sector aan het exploderen. Er valt nog zo verschrikkelijk veel te innoveren.”

Productiekosten

Bij DSM Advanced Surfaces worden innovatieve materialen en folies ontwikkeld die de energieopbrengst van zonnecellen aanzienlijk verhogen en de productiekosten omlaag brengen.

Onlangs trad DSM toe tot het onderzoeksconsortium Solliance voor de ontwikkeling van dunne-filmzonnecellen. Goddijn benadrukt dat DSM zelf niet alle nieuwe ontwikkelingen in de sector kan bijbenen

Gratis folie

“Daarom maken we via Solliance effectief gebruik van de veelheid aan kennis en expertise bij andere bedrijven, start-ups, universiteiten en andere kennisorganisaties.”

DSM kwam onlangs nog in het nieuws nadat het gratis’ rendements verbeterende folie voor zonnecellen wil delen met ontwikkelaars. In ruil hiervoor moeten de ontwikkelaars een deel van de extra opbrengst delen met DSM.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!