Zonne-energie streeft windenergie voorbij in Duitsland

AMSTERDAM – Zonne-energie zal voor het eerst meer opwekkingscapaciteit hebben dan windenergie in Duitsland. Naar verwachting groeit zonne-energie met 7,1 gigawatt naar 32 gigawatt dit jaar. Windenergie blijft steken op 31 gigawatt.

Dit meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van cijfers van de Duitse netbeheerder.

De stijging is opmerkelijk. De regering van Angela Merkel wil juist de groei van het aantal nieuwe zonne-installaties beperken en is van plan de subsidie voor zonnepanelen te verlagen.

Duitse deelstaten protesteerden tegen het schrappen van de stimuleringsmaatregelen en nu is nog onzeker of en wanneer de subsidie zal worden afgeschaft.

Zo snel mogelijk zonnepanelen installeren

Tot die tijd werken partijen in de zonne-energiesector in onzekerheid. Ontwikkelaars nemen het zekere voor het onzekere en proberen zo snel mogelijk zonnepanelen te installeren. In het eerste kwartaal van dit jaar bleek het aantal nieuw geïnstalleerde zonnepanelen te zijn verdrievoudigd.

Ook wordt record na record verbroken door de zonnesector. In de eerste zes maanden wisten Duitse zonnepanelen 14,7 miljard kilowattuur elektriciteit te produceren, 4,5 procent van de totale stroomconsumptie.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Gerhlicher Solar

5 gedachten over “Zonne-energie streeft windenergie voorbij in Duitsland

 • 15 oktober 2018 om 01:16
  Permalink

  商業貸款 擁有完善的財務安排應付資金需求及現金周轉,是您業務成功的關鍵。工銀亞洲可以為您度身訂造財務組合,讓您充分把握業務發展機會。為協助貴公司妥善理財,配合個別業務營運的不同需要,我們提供一應俱全的服務,從日常透支以至不同形式的融資安排等等,應有盡有。商業/工業融資 我們提供各類型的信貸服務,包括透支、商業/工業借貸、樓宇按揭貸款、履約保證金、各項擔保及發票及期票貼現等,並由資深的客戶服務經理提供個人跟進服務,全心全意與您建立長遠的合作關係。

 • 16 oktober 2018 om 01:00
  Permalink

  加強優化面部輪廓,可被身體完全吸引,能自然地修飾面部輪廓 功效可長達24個月以上 JUVEDERM的特點: 效果立即可見 非永久性 非手術性 安全有效 效果自然 JUVEDERM獲歐盟(CE)及美國及藥物管理局(FDA)認證 首先及唯一獲得FDA認證在首次療程後能維持長達一年2-4功效 新世代專員Hylacross科技為產品帶來獨特的物理特質,包括凝聚力、支撐力及柔順度 8點提升 這是一套由全球著名醫學美容醫生Dr. Maurício de Maio,以JUVÉDERM®系列透明質酸產品為基礎而研發的面部優化療程,藉著簡單程序便達致面部優化效果,不需進行手術,減低風險。 此療程會根據病人的個別情況,重點針對面部8個最常因流失膠原蛋白及彈性纖維而凹陷的位置,再依據特定的順序,從顴骨至下巴位置配合JUVÉDERM®系列的透明質酸產品進行療程,從而改善這些位置的豐盈度及滑溜度,全面性優化面部輪廓。

 • 20 oktober 2018 om 00:55
  Permalink

  請問有杏仁酸療程嗎?流程大概是如何呢? @ ~ 相信悠美 你會更美 ~ :: 痞客邦 :: 2009/04/28 20:46 妳好 請問妳們有在做杏仁酸的煥膚嗎? 流程大概是怎麼樣可以說明一下嗎? 請問一次的單價和對內包(不是閉鎖粉刺)也能改善嗎?謝謝妳  【回覆】  您好

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!