Zonnecoöperatie in Woerden profiteert als eerste van belastingvoordeel

AMSTERDAM – Leden van zonnecoöperatie Solar Green Point gaan met een project in Woerden als eerste profiteren van een nieuw belastingvoordeel voor energiecoöperaties.

Zonnepanelen op een dak in NederlandHet project is het dak van een zwembad  in Woerden. Op het Batensteinbad komt een zonne-installatie van 1.000 vierkante meter te liggen.

Normaliter moet de zonnecoöperatie energiebelasting betalen voor de opgewekte stroom, maar door de afgesproken regels in het Energieakkoord profiteren ze korting op de energiebelasting.

Energiebelasting

Per opgewekte kilowattuur stroom krijgt Solar Green Point 7,5 eurocent korting op een energiebelasting van 11,65 eurocent. Beide bedragen zijn exclusief 21 procent btw. Netto wordt er dan 4,15 cent per kilowattuur betaald voor de zonnestroom.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Consumenten die in het postcodegebied van het zwembad wonen en enkele gebieden daaromheen, de zogenaamde postcoderoos, kunnen meedoen aan het project.

Voordeel van 200 euro 

Solar Green Point gaat de zonnepanelen verkopen voor 400 euro per jaar verkopen aan geïnteresseerden. Volgens Eneco, die het project begeleidt, kan dat voor een gemiddeld gezin een voordeel opleveren ter waarde van 200 euro.

Het is niet noodzakelijk om klant van Eneco te zijn om de panelen te kopen, maar er komt wel een lidmaatschap van de coöperatie aan te pas.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Vattenfall

4 gedachten over “Zonnecoöperatie in Woerden profiteert als eerste van belastingvoordeel

  • 15 oktober 2018 om 07:57
    Permalink

    通過水光療程抑制黑色素細胞生長的成分注射到真皮層,減少黑色素形成,淡化黑斑色素沉澱,從而達到美白祛斑的效果 療程特色 :可配搭多元化產品來量身訂做不同療​​程計算機化規格,操作方便,容易控制可調節進針深度,精準注射於目標的肌膚層 每針的注射劑量相等,達到均勻注射 一次平均5點注射,可縮短療程時間 採用31號細針頭,幾乎看不到入針點 降低疼痛、瘀血、腫脹及不適感 使用靈活度高,可複合式搭配針劑,量身訂製療程

  • 18 oktober 2018 om 21:24
    Permalink

    為雙唇妝點亮眼飽和的色彩,打造微霧飽滿的絲緞唇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!