Zonnegrond wekt woede van gemeente

AMSTERDAM – Zonneparkontwikkelaar Zonnegrond heeft zich de woede van de gemeente Langedijk op de hals gehaald.

Een zonnepark in een schuine opstelling
C: TimLee90

De lokale overheid is niet blij dat het bedrijf een logo van de gemeente meestuurde bij een brief naar inwoners van Langedijk, zo meldde de gemeente.

De gemeente vindt dat zo lijkt alsof de brief van de gemeente afkomstig is. Langedijk heeft zich daarom gedistantieerd van de brief.

Meewind

“De gemeente verhuurt grond aan Zonnegrond op Bedrijvenpark Breekland en ondersteunt het duurzame initiatief van een ‘solar plant’ maar wil benadrukken dat zij geen enkele betrokkenheid of belang heeft bij de inhoud van de brief”, aldus de gemeente.

De lokale GroenLinks heeft vragen gesteld aan de gemeente. De fractie is onder andere kritisch op de betrokkenheid van Meewind, een beleggingsfonds in windenergie, dat in mei door de Reclame Codecommissie op de vingers werd getikt.

Integriteit

GroenLinks: “Heeft het college van B&W de partners in het project Zonnegrond beoordeeld op integriteit (wet BIBOP) en daarvoor criteria aangelegd?”

De fractie is ook kritisch op het verdienmodel van Zonnegrond. De partij wil onder andere weten hoe het jaarlijks rendement is berekend.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!