Zonnepanelen geïnstalleerd op 400 huurwoningen Den Helder

UTRECHT – Er zijn zonnepanelen geplaatst op 400 huurwoningen van Woningstichting Den Helder nadat de corporatie huurders een jaar geleden de kans gaf om de panelen te laten installeren.

Dit zegt de installateur van de zonnepanelen tegenover het Noordhollands Dagblad.

Volgens Frans Latjes van Ecorus, het bedrijf dat de zonnepanelen financiert en installeert, melden zich steeds meer huurders aan voor de actie.

Huurders moeten gemiddeld een bedrag van 25 euro overmaken, maar maken een winst van 35 euro met de besparing op de energierekening.

Sneeuwbaleffect

Adviseur Bart Ambriola legt uit dat huurders in eerste instantie huiverig waren om zich toe te leggen op een huurverhoging, maar dat nu steeds meer buren zich aanmelden ontstaat er een sneeuwbaleffect.

Vorig jaar kondigde Ecorus aan tot 2.000 huurwoningen in Den Helder te gaan uitrusten met zonnepanelen. Per woning verwachtte het van oorsprong Belgische bedrijf toen 10 zonnepanelen te plaatsen, waarmee het totaal zou uitkomen op ongeveer 20.000 panelen. Ook wilde Ecorus zonneparken bouwen bij Den Helder, maar dit is nog niet van de grond gekomen.

Den Helder ontvangt van alle Nederlandse plekken de meeste zonuren elk jaar. Hierdoor kan de opbrengst van zonnepanelen fors hoger uitvallen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!