‘Prijs zonnepanelen VS fors omhoog door importtarief op Chinese panelen’

AMSTERDAM – De Verenigde Staten hebben gisteren besloten om de importtarieven voor Chinese zonnepanelen te verhogen met 250 procent. Dit om Amerikaanse zonnepanelen aantrekkelijker te maken voor kopers, maar critici denken dat de prijzen uiteindelijk juist gaan stijgen. Dit meldt Bloomberg vandaag.

Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken stelde dat Chinese fabrikanten hun cellen op de Amerikaanse markt verkochten onder de kostprijs en kondigde voorbereidingen aan om belastingen van 31 tot 250 procent in te stellen op de aankoop van Chinese zonnepanelen. Het exacte belastingpercentage hangt af van de betreffende fabrikant.

Samenwerking

Een woordvoerder van Chinese Buitenlandse Zaken zegt dat de belastingverhoging de samenwerking op het gebied van schone energie tussen de VS en China schaadt. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Economische Zaken noemt de beslissing ‘oneerlijk’ en beschuldigt Amerika van protectionisme.

Jigar Shah, voorzitter van de Coalition for Affordable Solar Energy, denkt dat extra belastingen op Chinese zonnepanelen geen positief effect zullen hebben op de rest van de Amerikaanse zonne-energie-industrie en dat het uiteindelijk zal leiden tot prijsverhogingen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Sunpower

7 gedachten over “‘Prijs zonnepanelen VS fors omhoog door importtarief op Chinese panelen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!