Zonnepanelen waaien van daken door hevige storm

AMSTERDAM – Op meerdere plaatsen in Nederland zijn zonnepanelen van de daken afgewaaid door de hevige storm.

In Enschede werd het Willem Wilminkplein afgezet nadat er 8 zonnepanelen waren losgekomen van het dak van het Wilminktheater.

Een voorstelling werd afgelast doordat de veiligheid van bezoekers niet gegarandeerd kon worden. De brandweer was bezig de panelen te stabiliseren. Volgens lokale media werd een vrouw met kind op een jaar na geraakt, maar dit is niet bevestigd.

In Lelystad waaiden 10 van de 68 zonnepanelen van het dak van een kerk af. De panelen op de Ontmoetingskerk van de Protestantse Gemeente Lelystad waren net geplaatst.  

Stroomstoring

Ook in Amersfoort moest de brandweer uitrukken voor zonnepanelen die van een dak zouden afvallen. Door een stroomstoring kwamen de brandweermannen ook nog 10 minuten vast te zitten in de hoogwerker.

In het Vlaamse Kapellen kwamen er ook zonnepanelen los van woningen door de storm. een lokale brandweercommandant stelt dit tegenover de Gazet van Antwerpen nog nooit in zijn leven gezien te hebben.

Verzekeraars in Nederland houden geen aparte statistieken voor schade aan zonnepanelen bij. Eerder gaven ze aan dat dit, met de groeiende belangstelling voor zonnepanelen, mogelijk wel komt in de toekomst.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!