Zonnepark in de vorm van een hart doet gooi naar mooiste energiecentrale ter wereld

AMSTERDAM – Een nog te bouwen zonnepark in de vorm van een hart wordt misschien wel de mooiste energiecentrale ter wereld.

Het project wordt gebouwd op het hoofdeiland van de Franse eilandengroep Nieuw Caledonië in de Stille Oceaan en krijgt de passende naam ‘Heart of New Caledonia’. Het Duitse concern Conergy gaat het zonnepark ontwikkelen.

Het ontwerp van het zonnepark is geïnspireerd op de lokale natuur.  Nieuw-Caledonië staat bekend om de ‘Coeur de Voh’, een vorm van een hart die op natuurlijke wijze is ontstaan in de begroeiing op het hoofdeiland.

Houden van zonne-energie

David McCallum, directeur bij Conergy Australië, benadrukt dat het project laat zien dat zonne-energie voordelen biedt voor eilanden in de Stille Oceaan en Australië omdat het de afhankelijkheid van benzine verlaagt. “Het is een gigantische boodschap in de vorm van een hart dat de overheid van zonne-energie moet gaan houden.

Er worden 7.888 zonnepanelen geplaatst die gezamenlijk een vermogen hebben van 2 megawatt. De zonnestroom, genoeg voor 750 huishoudens, gaat gebruikt worden voor de lokale drankfabrikant Froico. Hiermee wordt in 25 jaar de uitstoot van 2 miljoen ton Co2 vermeden. Het project zal naar verwachting in maart 2015 klaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!