Zonnepark van 120.000 zonnepanelen gepland bij Schiphol

AMSTERDAM – Ontwikkelaar Solar Energy Works (Solar-EW) werkt aan een zonnepark met 120.000 zonnepanelen en een vermogen van 15 megawatt bij luchthaven Schiphol.

Dit vertelt de eigenaar van het bedrijf, Marc van Velzen, tegenover radiozender BNR.

Het gaat nog om een project in de planfase. Zo zijn de vergunningen nog niet rond en moet er nog subsidie, een voorwaarde voor daadwerkelijke realisatie, worden toegewezen. 

Van Velzen hoopt in 2017 te kunnen starten met de bouw. 

Op een gebied met een omvang van 52 voetbalvelden moet het project komen, voor een periode van 25 jaar.   

Grotere zonneparken

Volgens Solar-EW gaat het om het grootste zonnepark van Noord-Europa, hoewel in Nederland al grotere zonneparken in ontwikkeling zijn. Zo wordt in Leek een project ontwikkeld van ook 15 megawatt door het Friese concern Powerfield. Dit bedrijf zegt ook een zonnepark van 24 megawatt te willen bouwen. 

Solar-EW heeft meer projecten in ontwikkeling. Vorige maand werd bekendgemaakt dat er subsidie beschikbaar is voor een project van 10,8 megawatt (94.120 zonnepanelen) in Groningen en er zijn plannen om in Emmen zonnepanelen op de grond te plaatsen.

50 megawatt aan zonnepanelen

Eric van der Gun van Solar-EW vertelde aan de Groene Courant dat er 50 megawatt aan projecten in de pijplijn zitten bij het concern.

Het huidige zonnepark wordt in de buurt van Schiphol gebouwd, hoewel Van Velzen niet over een specifieke locatie heeft.

Op Schiphol zelf wordt al zonnestroom opgewekt met een klein park van 3.000 vierkante meter. Verder onderzoekt de luchthaven nog de ontwikkeling van nog eens 2 megawatt aan zonnepanelen langs de landingsbanen.

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!