Zonnepark van 2.000 zonnepanelen op geluidswal langs de A20

AMSTERDAM – Het startschot is gegeven voor de oprichting van een zonnepark van 2.000 zonnepanelen op een geluidswal langs de A20 bij Rotterdam.

Dit melden Solar Green Point en Eneco donderdag. Het plan voor het zonnepark wordt al langer ontwikkeld, maar pas onlangs zijn alle benodigde vergunningen binnengekomen.

“De bouwvergunning is binnen en de landelijke overheid heeft de afgelopen periode meer duidelijkheid gecreëerd over de subsidieregeling voor collectieve energiecoöperaties”, aldus Stan Verheijen van Solar Green Point. “Dankzij die zekerheid en de ondersteuning van Eneco kunnen we dit initiatief, dat ooit bedacht is door bewoners van de achterliggende wijken, de komende maanden gaan realiseren.”

Postcoderoosregeling

Doel is om omwonenden in de wijken Terbregge, Billegersberg, Prins Alexander en Ommoord mee te laten investeren. Het project maakt gebruik van de postcoderoosregeling waardoor de leden van de coöperatie een korting krijgen op de energiebelasting die ze moeten betalen over de geproduceerde stroom.

Solar Green Point helpt bij het oprichten van de coöperatie en zorgt voor de bouw van het park. Eneco verrekent de zelf opgewekte energie en het voordeel op de energiebelasting met de leden.

Naar verwachting gaan de zonnepanelen jaarlijks 500 megawattuur aan zonnestroom produceren, genoeg voor 150 huishoudens.

Solar Green Point heeft eerder al projecten ontwikkeld op de Caballerofabriek in Den Haag (1.000 zonnepanelen) en het Batensteinbad in Woerden (200 zonnepanelen).

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!