Zonnepark van 4.700 zonnepanelen in Veenkoloniën

AMSTERDAM – Een lokale ondernemer wil een zonnepark van 4.700 zonnepanelen bouwen bij 2e Exloërmond in het oosten van Drenthe.

Dit melden lokale media. Het park moet een vermogen krijgen van 1,2 megawatt en gaat op ongeveer 1,5 hectare gebouwd worden.

Het project is een initiatief van een lokale ondernemer die een loon- en aannemersbedrijf heeft. Het park wordt gebouwd achter zijn onderneming. Er wordt ongeveer 1,5 miljoen euro ingestoken.

Dagblad van het Noorden steekt in op een vergelijking met windenergie. Tegen het zonnepark zouden geen bezwaren zijn ingediend. De weerstand tegen windmolens is daarentegen enorm.

Lokale ondernemersverenigingen in de Veenkoloniën hebben het plan geopperd om een groot zonnepark van enkele honderden hectares te bouwen om te voorkomen dat er een windpark nodig is in het gebied.

In de Drentse gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en het Groningse Stadskanaal zou driekwart van de bevolking tegen windmolens zijn en ook de gemeenten willen de turbines eigenlijk niet.

Lees meer over windenergie in Drenthe in het dossier van de Windenergie Courant. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!